سلامت حیوانات خانگی

کرونا و حیوانات خانگی

آخرین یافته های ارتباط و انتقال کرونا و حیوانات خانگی

سوالات متداول کرونا و حیوانات خانگی

آخرین بروز رسانی از وب سایت CDC

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها  ( CDC ) یک موسسه ملی بهداشت عمومی و همچنین یک سازمان دولتی در ایالات متحده است. این موسسه یک آژانس فدرال در ایالات متحده بوده و زیر نظر وزارت بهداشت و خدمات انسانی فعالیت می کند و مقر اصلی آن در آتلانتا ، جورجیا است. مطلبی که می خوانید آخرین مقاله منتشر شده درباره ارتباطات حیوانات خانگی و ویروس کرونا می باشد و باعث افزایش آگاهی بمنظور چگونگی رفتار صحیح در این موقعیت زمانی پاندمی با حیوانات خانگی و همچنین شناخت بیشتر در این زمینه برای علاقه مندان است.

انتقال و سرایت ویروس کرونا به حیوانات خانگی

بر اساس اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده، خطر انتشار ویروس COVID-19 از حیوانات به افراد، بسیار کم است. با این حال، از آنجا که حیوانات قادر به انتقال دیگر بیماری‌ها به انسان هستند؛ بهتر است همواره عاداتی همچون شستن دست‌ها و رعایت نکات بهداشتی پس از تماس با حیوانات را رعایت کنید.

باکتری‌ها و قارچ‌های خاصی وجود دارند که می‌توانند روی پوست و موی حیوانات قرار گرفته و از جایی به جای دیگر منتقل شوند. با این حال، هیچ مدرکی وجود ندارد که اثبات کند ویروس‌هایی از جمله عامل بیماری COVID-19، می‌توانند از پوست، خز یا موی حیوانات خانگی به افراد سرایت کنند.

حیوانات می‌توانند میکروب‌های مختلفی را روی بدن خود داشته باشند که در صورت انتقال به انسان، باعث بروز بیماری در افراد شود. بنابراین پزشکان توصیه می‌کنند تا همواره قبل و بعد از تعامل با حیوانات، دست‌های خود را بشویید.

هیچ گاه بدن حیوانات خانگی خود را با مواد ضدعفونی کننده شیمیایی، الکل، هیدروژن پراکسید یا سایر محصولات مانند ضدعفونی کننده‌های دست، دستمال مرطوب یا سایر پاک کننده‌های صنعتی و مخصوص سطح، را پاک یا استحمام نکنید.

همچنین اگر حیوان خانگی شما در معرض هر یک از این پاک کننده‌ها و ضدعفونی کننده‌ها قرار گرفت، یا مقداری از آنها روی بدنش ریخته شد، به سرعت بدن اون را با آب شسته و تمیز کنید.

اگر حیوان خانگی شما، ظرف حاوی مواد پاک کننده یا ضدعفونی کننده را به دندان گرفت و مقداری از آن را بلعید، بلافاصله با دامپزشک تماس بگیرید. اگر در مورد محصولات مناسب برای استحمام یا تمیز کردن حیوان خانگی خود نیز سوالی دارید، باید از دامپزشک خود مشورت بگیرید.

مهدها و پارک‌های مخصوص حیوانات، امکان معاشرت با دیگر حیوانات و جنب و جوش (که تاثیر مهمی بر سلامت آنها دارد) را برای آنها فراهم می‌کند. تنها مشکلی که در این شرایط وجود دارد، آن است که افراد مبتلا به 19COVID-،  ویروس را به حیوانات منتقل کنند.

بنابراین اجازه ندهید تا حیوانات خانگی، در اماکن عمومی و خارج از منزل با افراد غریبه ارتباط برقرار کنند. همچنین بهتر است از بردن حیوانات خانگی مانند سگ خود را به پارک‌هایی که تعداد زیادی از افراد و حیوانات به آن مراجعه می‌کنند، خودداری کنید.

 در اماکن عمومی و پارک‌ها، تا حد امکان از تعامل حیوان خانگی با افراد خارج از خانه جلوگیری کرده و در این گونه اماکن، از دست زدن به ظروف حیوان یا لوازم پارک اجتناب کنید.

پس از بازگشت به منزل، دستان خود را به دقت ضدعفونی کرده و بشویید. همچنین اگر وسایل مربوط به حیوان خانگی خود را از خانه خارج کرده و دوباره باز گردانده‌اید، باید آنها را به دقت تمیز و ضدعفونی کنید.

توجه کنید که اگر بیمار هستید یا این روزها با فردی مبتلا به COVID-19 ارتباط داشته‌اید، بهتر است حیوان خانگی خود را به پارک‌های عمومی نبرید. اگر سگ شما بیمار است، یا علائمی شامل تب، سرفه، مشکل تنفس یا تنگی نفس، بی حالی، عطسه، ترشح از بینی یا چشم، استفراغ و اسهال باشد، او را به پارک یا مهد نبرید.

همچنین اگر سگ شما مبتلا به ویروس کرونا باشد، باید فعالیت‌ها و تعاملات او در منزل و اماکن عمومی را محدود کرده و با هماهنگی با دامپزشک خود، دوره نقاهت و زمان بازگشت حیوان به فعالیت‌های عادی را تنظیم کنید.

تا زمانی که در مورد چگونگی تأثیر این ویروس بر حیوانات خانگی، رهنمودهای بیشتری در دست نباشد، بهتر است تا با حیوانات خانگی نیز مانند دیگر اعضای خانواده رفتار شده و از آنها در برابر عفونت‌های احتمالی، حفاظت شود. این امر به معنای محدود کردن ارتباط حیوانات خانگی و افراد خارج از خانه و عدم حضور در اماکن شوغ و پرتردد است.

اگر قصد دارید تا حیوان خانگی خود را باید به آرایشگاه یا مراکز نگهداری و مراقبت شبانه روزی ببرید، باید از پروتکل‌های بهداشتی که در این اماکن وضع شده‌اند پیروی کرده و مراقب تعاملات خود و حیوان خانگی خود باشید. اگر وسایل حیوان خانگی را همراه با او از خانه بیرون برده و دوباره باز گردانده‌اید، آنها را به دقت ضدعفونی کنید.

بیشتر حیوانات خانگی که به ویروس COVID-19 مبتلا شده‌اند، این بیماری را به علت تماس و تعامل با فرد مبتلا به ویروس کرونا دریافت کرده‌اند. بنابراین شما باید مراقب سلامتی خود و اطرافیانتان باشید و در مورد هر گونه نگرانی از بابت سلامتی حیوانات خانگی خود، با دامپزشک مشورت کنید.

اگر شما و حیوان خانگی‌تان، به ویروس کرونا آلوده شده‌اید، حیوان را به کلینیک دامپزشکی نبرید. در این شرایط بهتر است تا از خدمات مشاوره پزشکی از راه دور برای درمان بیماری حیوان استفاده کنید. دامپزشک شما می‌تواند وضعیت سلامتی حیوان خانگی شما را ارزیابی کرده و راهنمایی‌های مفیدی برای درمان و مراقبت از وی ارائه دهد. در این شرایط، انجام آزمایش برای حیوانات و تشخیص ابتلای آنها به ویروس کرونا، توصیه نمی شود.

بر اساس اطلاعاتی که تاکنون از وضعیت انتشار ویروس کرونا به دست آمده، خطر انتشار این ویروس از حیوانات به انسان‌ها، بسیار کم است. با این حال، این ویروس می‌تواند پس از تماس نزدیک با افراد مبتلا به COVID-19، از آنها به حیوانات سرایت کند. برخی از نکاتی که باید در مراکز نگهداری از حیوانات خانگی رعایت شده و مورد توجه قرار گیرند، عبارتند از:

  • حیوانات خانگی با افراد بیمار، ارتباط برقرار نکنند.
  • حیوانات خانگی یا سایر حیوانات نباید آزادانه در اطراف مرکز پرسه بزنند. همچنین گربه‌ها و سگ‌ها نیز باید در محلی سرپوشیده نگهداری شوند.
  • ساکنان آن منطقه، تعاملات میان حیوانات اهلی (خانگی) خود و حیواناتی که در مراکز نگهداری زندگی می‌کنند را تا حد ممکن کاهش دهند.
  • سگ‌ها باید حداقل 2 متر، از دیگران به دور نگه داشته شوند.
  • افراد مبتلا به COVID-19، از تماس با حیوانات خانگی و سایر حیوانات خودداری کنند.
  • ورود حیوانات خانگی به اماکن اجتماعی و پر ازدحام مرکز ممنوع باشد.
  • اگر یک حیوان خانگی در این مراکز بیمار شده یا هر گونه نگرانی در مورد سلامتی هرگونه حیوانات خانگی که در این مراکز نگهداری می‌شوند دارید، بهتر است با یک دامپزشک صحبت کنید. اگر حیوانات خانگی در این مرکز دارای علائمی مشابه با COVID-19 باشد باید با مسئول بهداشت و دامپزشک مشورت کنید و در مورد نحوه انجام آزمایشات لازم از آنها راهنمایی بگیرید.

تا زمانی که درباره چگونگی انتشار و گسترش ویروس کرونا در میان حیوان، اطلاعات بیشتری به دست آید، بهتر است در مراکز نگهداری از حیوانات و … با انواع حیوانات خانگی نیز مانند انسان‌ها رفتار شده و تمامی نکات بهداشتی در ارتباط با تعاملات آنها رعایت شود. این امر موجب محافظت از افراد و حیوانات خانگی در برابر COVID-19 بوده و خطر انتشار ویروس در مراکز نگهداری از حیوانات را کاهش می‌دهد.

تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر این که حیواناتی از کشورهای دیگر آمده‌اند یا محصولات حیوانی، خطر انتشار ویروس COVID-19 را داشته باشند، وجود ندارد. این وضعیت به سرعت در حال تحول است و اطلاعات با در دسترس قرار گرفتن به روز می شوند.

برای سفر از یک کشور به کشور دیگر، باید به شرایط و سیاست‌های بهداشتی آن کشور برای ورود حیوانات توجه کرده و قوانین مربوطه را رعایت کنید.

پیشتر اشاره کردیم که در حال حاضر، هیچ مدرکی مبنی بر این که حیوانات بتوانند به شیوع و گسترش ویروس کرونا کمک کنند وجود ندارد. بنابراین علائم و وضعیت سلامتی حیواناتی که به تازگی وارد کشور شده‌اند باید مانند هر حیوان دیگری که به یک محیط جدید وارد می‌شود، مورد بررسی قرار گیرد. اگر حیوانی بیمار شد، باید توسط دامپزشک معاینه شود. همچنین توجه کنید که قبل از بردن حیوان به کلینیک، باید با آنها تماس گرفته و به آنها اطلاع دهید که حیوان خانگی شما، به تازگی از کشور دیگری وارد شده است.

دیگر حیوانات و ویروس کووید - 19

در حال حاضر، هیچ مدرکی دال بر امکان انتشار ویروس کرونا در حیات وحش آزاد وجود ندارد. اگر قرار باشد یک حیوان وحشی به ویروس آلوده شود، نمی‌دانیم که آیا این عفونت می‌تواند در میان دیگر حیوانات وحشی گسترش یابد یا اینکه به حیوانات دیگری از جمله حیوانات خانگی نیز سرایت کند. برای درک اینکه چگونه حیوانات مختلف می‌توانند تحت تأثیر COVID-19 قرار گیرند، مطالعات بیشتری لازم است.

البته بهتر است همواره از زیبایی‌های حیات وحش، از راه دور لذت برد. زیرا حتی اگر خطر انتشار ویروس کرونا در آن وجود نداشته باشد، ممکن است بیماری‌های دیگری از طریق آنها به انسان یا حیونات خانگی را به همراه داشته باشد.

برای پیشگیری از بروز بیماری‌های حیات وحش در انسان و حیوانات خانگی، رعایت نکات زیر مهم و ضروری است:

  • بهتر است اعضای خانواده و حیوانات خانگی، تا حد ممکن از حیوانات وحشی فاصله بگیرند.
  • از غذا دادن به حیوانات وحشی یا دست زدن به فضولات آنها خودداری کنید.
  • حیوانات یتیم را با خود به خانه نبرید. والدین این حیوانات در نزدیکی آنها هستند و برای غذا دادن به كودكان خود باز می‌گردند.
  • از مصرف گوشت حیوانات شکار شده به ویژه حیواناتی که شکار آنها غیر قانونی است، خودداری کنید.
  • به حیوان بیمار یا مرده نزدیک نشوید و آن را لمس نکنید.

نسخه‌های قبلی ویروس کرونا، در گذشته در بدن برخی خفاش‌های آمریکای شمالی دیده شده بودند. اما در حال حاضر، هیچ مدرکی مبنی بر وجود ویروس عامل COVID-19 در حیوانات وحشی آزاد وجود ندارد.

 به طور کلی، ویروس کرونا باعث ایجاد بیماری یا مرگ در خفاش‌ها نمی شود. اما همچنان امکان وجود این ویروس در بدن خفاش‌ها را رد نمی‌کنیم. جمعیت خفاش‌ها می‌تواند توسط این بیماری یا صدمه‌ای که در نتیجه تصور غلط درباره گسترش ویروس توسط این حیوان وجود دارد، به شدت تهدید می‌شود.

پیشتر اشاره کردیم که ویروس کرونا، با خوردن غذا از جمله گوشت شکار حیوانات وحشی به انسان منتقل نمی‌شود. با این حال ممکن است که شکارچیان در زمان تهیه گوشت یا قطعه قطعه کردن آن، به ویروسی که موجب ابتلا به COVID-19 می‌شود، آلوده شده باشند. به همین دلیل شکارچیان همیشه باید توصیه‌های ایمنی و بهداشتی زیر را برای تهیه انواع گوشت شکار رعایت کنند:

  • حیواناتی که ظاهری بیمار گونه دارند یا مرده‌اند را شکار نکنند.
  • گوشت شکار را تمیز نگه دارند و پس از شکار حیوان، گوشت آن را در اسرع وقت فریز کنند.
  • از بریدن بافت‌های ستون فقرات حیوان خودداری کرده و مغز حیوانات وحشی را به عنوان غذا مصرف نکنند.

هنگام دست زدن و تمیز کردن بدن شکار، نیر باید موارد زیر رعایت شوند:

  • از دستکش لاتکس یا یکبار مصرف استفاده کنید.
  • از خوردن، آشامیدن یا سیگار کشیدن در زمان تماس با بدن شکار، خودداری کنید.
  • دستان خود را با آب و صابون بشویید.
  • چاقوها، تجهیزات و سطوحی که با گوشت شکار در تماس بوده‌اند را با آب و صابون تمیز شسته و سپس آنها را ضدعفونی کنید.
  • گوشت شکار را به طور کامل بپزید تا اگر ویروسی در آن وجود دارد، در معرض حرارت بالا قرار گرفته و عملکرد خود را از دست بدهد.

ارتباط انسان و حیوانات اهلی در زمان پاندمی

مراکز سوارکاری دارای قوانینی برای فعالیت در دوران همه گیری ویروس کرونا هستند. شما نیز اگر قصد ورزش و فعالیت در این مراکز را دارید، باید این نکات و قوانین را رعایت کنید تا میزان انتشار احتمالی ویروس، تا حد ممکن کاهش یابد.

توجه کنید که تاکنون هیچ گزارشی از آزمایش کرونای مثبت برای اسب‌ها منتشر نشده است. بر اساس اطلاعات محدودی که تاکنون از این بیماری در دست داریم، خطر انتشار ویروس از حیوانات به انسان‌ها بسیار کم است. به عبارت بهتر، COVID-19 در درجه اول از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. بنابراین باید نکات بهداشت فردی و پروتکل‌های اجتماعی در مراکز اسب سواری مورد توجه قرار گیرند.

کارمندان این مراکز باید به صورت روزانه، قبل از ورود به محل کار، بررسی‌های بهداشتی مانند تست درجه تب بدن یا علائم مربوط به بیماری کرونا را انجام دهند و اگر هر یک از علائم این بیماری را داشته باشند، نباید سر کار حاضر شوند. اگر کارمندان و ورزشکارانی که به این مراکز مراجعه می‌کنند، دچار بیماری شده باشند، باید در خانه بمانند و تا پایان دوره نقاهت و قرنطینه، به مرکز اسب سواری باز نگردند.

مراکز اسب سواری باید در صورت امکان، با محدود کردن مناطق در معرض دید بازدیدکنندگان و ورزشکاران و همچنین اماکن مشترک مانند اتاق‌ها و سالن‌های پر ازدحام، تجمعات را به حداقل رسانده و گسترش ویروس را کاهش دهند.

افزایش فاصله و مدت زمان تعامل میان کارمندان، مربیان و بازدیدکنندگان این مراکز نیز از حیث بالا بردن ضریب اطمینان رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حائز اهمیت است. قرار دادن ایستگاه‌های بهداشت و ضدعفونی در نزدیکی در ورودی و داخل بخش‌های مختلف، به رعایت نظافت کمک می‌کند.  سطوحی مانند وسایل نظافت، بندها، طناب‌های سربی، تخته و وسایل مشترك، دستگیره‌های در و … که توسط افراد مختلف لمس می‌شوند باید به طور مرتب تمیز و ضدعفونی شوند.

ویروسی که باعث ابتلا به بیماری COVID-19 می‌شود، می‌تواند از طریق مدفوع افراد مبتلا به کرونا، دفع شده و به فاضلاب راه یابد. شواهد کمی از وجود ویروس در فاضلاب وجود دارد و تاکنون هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه کسی به دلیل قرار گرفتن در معرض فاضلاب دچار بیماری COVID-19 شده باشد، وجود ندارد. البته این احتمال وجود دارد که حیوانات حیات وحش از تماس با فاضلاب تصفیه نشده به این ویروس آلوده شوند.  اما شواهد حاصل از مطالعات مربوط به عفونت ویروس در مدفوع و زنده ماندن آن ها در فاضلاب نشان می‌دهد که احتمال انتقال ویروس از این مسیر بسیار پایین است.